## Η ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ##
Θα χρειαστείς:
ένα πακέτο spaghetti, 400 γραμμ.
ψιλοκομμένα ντοματάκια,
1/2 ποτήρι κρασί
3 μικρούς αστακούς
μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
λάδι, βούτυρο
1 κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
Θα βράσεις το έναν αστακό για 3 λεπτά, τους άλλους δύο για 10 και θα κρατήσεις το ζουμί τους. Θα σοτάρεις στο λάδι το σκόρδο και στη συνέχεια θα προσθέσεις το κρεμμύδι, την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Μετά από 2 λεπτά θα βάλεις και το κρασί, ενώ μετά από 5 λεπτά θα προσθέσεις 1 φλιτζάνι από το ζουμί των αστακών και θα βράσεις για 10 λεπτά. Θα καθαρίσεις τον λιγότερο βρασμένο αστακό και θα τον κόψεις σε κομμάτια, τα οποία θα τα ρίξεις στη σάλτσα και θα τα βράσεις για 6 λεπτά. Τους άλλους αστακούς θα τους κόψεις κι αυτούς και θα τους βάλεις μέσα στη ζεστή σάλτσα. Τέλος, βράσε τα ζυμαρικά, σούρωσέ τα και βουτύρωσέ τα και όταν πια τα βάλεις σε ένα βαθύ σκεύος, πρόσθεσε τη σάλτσα.
Κοτόπουλο από την Αγρια Δύση
Το καλοκαίρι έφτασε, καιρός να βγάλεις και το γκριλ. Φτιάξε κοτόπουλο με τη δροσερή γεύση εσπεριδοειδών.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια (περίπου 240 γραμμάρια)
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (240 ml)
1 λεμόνι και 1 λάιμ
6 φιλέτα κοτόπουλο στήθος (περίπου 1 κιλό)
Συν 2 σκελίδες σκόρδο
Συν 1-2 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
Συν 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Συν μία κουταλιά του γλυκού ταμπάσκο σος
Συν 1 φλιτζάνι μεξικάνικη σάλτσα
Φτιάξ’ το μόνος σου... Βάζεις το ξύσμα του λεμονιού και του λάιμ μέσα σε μία σακούλα που κλείνει αεροστεγώς. Στύβεις και τα δύο και βάζεις το χυμό τους στη σακούλα. Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο και τη σάλτσα, και ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις και το κοτόπουλο, κλείνεις τη σακούλα και την αφήνεις στο ψυγείο για μερικές ώρες ή όλο το βράδυ. Ανάβεις το γκριλ, σε μέτρια φωτιά, και τοποθετείς το κοτόπουλο αλείφοντας συνεχώς με το μείγμα. Ψήνεις και από τις δύο πλευρές, 10-15 λεπτά, ώστε να μην είναι κόκκινο το εσωτερικό. Σερβίρεις με τη σάλτσα.
Σουφλέ πατάτας
1 κουτί μίγμα για πουρέ πατάτας
κασέρι
μανιτάρια ψιλοκομμένα
πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
μπέηκον
(κ οτιδήποτε άλλο σας αρέσει βάλτε το!!)
Εκτέλεση
Σωτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά πρώτα τα λαχανικά,για να φύγουν τα υγρά και προσθέτουμε και το μπέηκον,έως ότου ψηθεί.Αφού έχουμε ετοιμάσει το μίγμα για τον πουρέ(σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί

Κοτόπουλο πανέ
κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο (χτυπάμε λίγο να γίνει λεπτό με την ανάποδη του μαχαιριού ή με ένα μπρίκι

φρυγανιά τριμένη
αβγουλάκι χτυπημένο (σαν ομελέτα)
αν υπάρχει αλεύρι (κάνει καλύτερη κρούστα)
αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, περνάμε από το αλέυρι, από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά.. ρίχνουμε σε καυτό λάδι και μόλις πάρει λίγο από την μια πλέυρά χαμηλώνουμε τη φωτιά.. μόλις πάρει λίγο χρωματάκι και από τις 2 πλευρές είναι έτοιμο και είναι πολύ γιάμι


Μπριζόλες με τεκίλα
Υλικά
4 μπριζόλες χοιρινές
½ φλιτζάνι τεκίλα
1 κ. σ. πιπέρι
1 κ. κ. ξυσμένη φλούδα λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
½ κ. κ. αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε την τεκίλα, το πιπέρι, τις φλούδες λεμονιού και το σκόρδο. Βάλτε τις μπριζόλες στο μείγμα και σκεπάστε το σκεύος αφήνοντάς το στο ψυγείο για μία νύχτα.
Ετοιμάστε τη φωτιά και βάλτε τις μπριζόλες στη σχάρα. Ψήστε για 12 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντας μόνο όταν είναι έτοιμες και αλείφοντάς τες με το μείγμα που περίσσεψε.
Αλατίστε και σερβίρετε.
Μακαρόνια με σάλτσα και ελιές
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια σέλινο ή πένες
200 γρ. ελιές πράσινες και μαύρες
4 ώριμες ντομάτες
Φρυγανιά τριμμένη
Ρίγανη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Τριμμένο κεφαλοτύρι
Αλάτι
Λάδι
Ετοιμασία
Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τις ελιές κομμένες στην μέση, την ρίγανη, τα ζυμαρικά και λίγο λάδι και ανακατώνουμε καλά όλα τα υλικά μας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φαγητού με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε το φαγητό όσο είναι ακόμη ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Παραλείποντας το κεφαλοτύρι στο τέλος έχουμε μια υπέροχη νηστίσιμη μακαρονάδα, κατάλληλη και για τους αυστηρά χορτοφάγους.
Λαγός Στιφάδο
-------------------------
* 1 μικρό λαγό
* 2 ½ κιλά κρεμμύδια μικρά
* 1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
* 1 φλυτζάνι λάδι
* 1 φύλλο δάφνης
* 1 φλυτζάνι ξύδι
* 2 κονσέρβες τοματάκι
* 3 σκελίδες σκόρδο
* 4-5 μπαλάκια μπαχάρι
* αλάτι, πιπέρι
-Κόβετε σε μερίδες το λαγό
-Το βάζετε σε μία λεκάνη με το ξύδι και 1 ποτήρι νερό για 2-3 ώρες
-Από βραδύς μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε σε μία λεκάνη με νερό τα κρεμμυδάκια και την άλλη μέρα να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και χωρίς δάκρυα...
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια
-Αφού πάρουν δυο τρείς βράσεις τα βγάζετε
-Βάζετε το λάδι στην κατσαρόλα αφού πετάξετε το νερό και όταν κάψει, προσθέτετε το ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το λαγό και τα σωτάρετε
-Προσθέστε την τομάτα και το αλατοπίπερο
-Βγάζετε το λαγό από την κατσαρόλα και στρώνετε στον πάτο τα κρεμμυδάκια και μετά τοποθετείτε από πάνω το λαγό
-Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο και ανακατεύετε
-Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν.
-Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου και να μείνει με την σάλτσα του.
Μελομακάρονα
Υλικά :
2 φλ. λάδι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κιλ. περίπου αλεύρι μαλακό
1 ½ κουτ. σόδα
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
Σιρόπι:
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. μέλι
1 φλ. νερό
Εκτέλεση:
Δουλεύουμε το λάδι αρκετή ώρα με το μίξερ και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα.
Τα πλάθουμε μικρά γιατί μεγαλώνουν πολύ και τα βάζουμε στο φούρνο αφού έχει φτάσει τους 200 C γιατί αλλιώς απλώνουν.
Όταν κρυώσουν τελείως τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό. Πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου